Το Καρπενήσι αποτελεί την πιο ορεινή πρωτεύουσα της Ελλάδας. Στα 960 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας είναι προικισμένο με τοπία απείρου φυσικού κάλλους, και αμέτρητους παραδοσιακούς οικισμούς.

Τόσο ο φυσικός όσο και ο πολιτισμικός πλούτος προσφέρεται ιδιαίτερα για επισκέψεις. Ο περίπατος μέσα στα μαγευτικά τοπία με τους καταρράκτες και την πυκνή βλάστηση (Μαύρη Σπηλιά, Φαράγγι Πάντα Βρέχει) αποτελεί μία από τις βασικές δραστηριότητες των επισκεπτών. Αντίστοιχα, οι επισκέψεις στους παραδοσιακούς οικισμούς της περιοχής (Μεγάλο και Μικρό Χωριό, Κορυσχάδες) και τα μουσεία (Εθνικής Αντίστασης, Λαογραφικό Μεγάλου και μικρού Χωριού) αναδεικνύουν την πλούσια ιστορία της περιοχής και την ιδιαίτερη παράδοσή της.

Επίσης, η περιοχή δε θα μπορούσε να μην αποτελεί ιδανική για αθλητικές δραστηριότητες και αθλήματα όπως το σκι, το ράφτινγκ, το κανό ή καγιάκ, η πεζοπορία, η ορειβασία και η ποδηλασία.

Οι επισκέψεις σε τόπους θρησκευτικής λατρείας είναι ακόμη μία ελκυστική επιλογή. Πλήθος παραδοσιακών θρησκευτικών μονών και μοναστηριών υπάρχουν στην περιοχή ξεκινώντας σαφώς από τη Μονή Προυσού, μεταξύ των άλλων.

 

 

Back to Top